Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


“Sudraba dakšiņas” Spīķeru radošajā kvartālā

Redakcija
Redakcija

Š.g. 20. jūlijā plkst. 20:00 Spīķeru radošajā kvartālā Maskavas ielā Rīgā teātra mākslas cienītājiem būs vienreizēja iespēja brīvā dabā noskatīties Hermaņa Paukša lugu „Sudraba dakšiņas”, ko 2015. gadā Dramaturgu teātrī iestudējis rakstnieks un režisors Andris Zeibots.

.........................................................................................................................................................................................................

Luga “Sudraba dakšiņas” ir komēdija, kuras pamatā ir paradokss - mūsdienīgā uzņēmumā darbojas "hipiju laiku” stilā domājoši personāži, kas iegrimuši savā sapņu un romantikas pasaulē. Uzņēmuma šefs ir zaudējis interesi par peļņu, viņa domas kavējas tikai pie iemīļotās, arī izgudrotājs savu ģeniālo izgudrojumu veltījis savai iecerētajai, bet viņa mamma, vārdā Hortenzija, vecuma dēļ pati varētu būt piedzīvojusi pagājuša gadsimta 60.-70. gadus un būt piederīga hipiju paaudzei.

“Romantika uz biznesa fona - tāda jautrība skatītājus sagaida šajā lugā. Galu galā vārdu "dakšiņas" pārnestā nozīmē var tulkot arī kā "apkrāpšana, piemānīšana, veikla izdarīšanās”. Tā kā komiskais efekts veidosies uz romantiski - praktiskā nesakritības, uz šo domāšanas veidu atšķirību pamata, var pamatoti cerēt, ka izrādē viss kādā brīdī parādīsies no visnegaidītākās puses,” tā par iestudējumu saka tā režisors.

Lomas šajā izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Ausma Cirvele, Inga Pfafrode, Ingrīda Vaivode, Kristīne Berngarde, Māris Gipters, Ulvis Berkmanis un Vladimirs Fedorovičs. Ieeja bez maksas.

Vēl šomēnes Dramaturgu teātra Kamerzālē skatītāji var noskatīties A. Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām “Sveķainie cīsiņi” (21. jūlijā), ar ko teātra trupa apceļosi jau teju pusi mūsu valsts, un Hermaņa Paukša jaunāko darbu – komēdiju “Samainītie” (24.jūlijā). Bez tam jūlija beigās teātris dosies izbraukumos ārpus Rīgas un ar savām izrādēm priecēs skatītājus Ventspils novada Ziru pagastā (22.jūlijā) un Jelgavas novada Lielplatones pagastā (29.jūlijā).

Dramaturgu teātris un studija atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), biļetes uz izrādēm teātra Kamerzālē var iegādāties Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... Visu izrāžu sākums Kamerzālē plkst 19:30. Vairāk informācijas par teātri varat skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...